Provliggning

Sängguide

Saker du bör tänka på innan du införskaffar dig en ny säng?

Nedan följer några råd vi kan ge dig vid ett eventuellt sängköp.

sängval

Varför ska du köpa en ny säng?


Tänk efter varför du behöver en köpa en ny säng. Är din gamla säng bara sliten, sover du dåligt eller har du problem på annat sett som bör tas med i beräkningen när du ska välja ut din nya säng?

Vilken fasthet ska jag välja?


Förr i tiden sades det att man sover bäst i hårda sängar, att det var bra för ryggen, det är en myt. Det är inte bra att sova i för mjuka sängar heller, sängfastheten är individuell, det bästa för dig och din kropp är att sova bekvämt och belasta kroppen så lite söm möjligt. En bra säng sover du i, inte ovanpå. Sängen ska verka avlasningsbar för din kropp, ge bra med syre genom god ventilation samt stabil komfort för många år framöver. Tänk även på hur du sover i din säng idag. Du har säkert en favoritställning när du sover. Sover du på mage behöver du oftast ha en fastare säng för att inte sjunka ner i sängen för mycket med bröstet vilket kan leda till värk i rygg och nacke. Om du sover på rygg eller sidan behöver du ofta en mjukare säng, medium skulle vi säga för att du ska sjunka ner ordentligt med rygg och rumpa, på det viset får du stöd och avlastning för din rygg. Fastheten sitter i sängens grund-fjädersystem och inte i bäddmadrassen. Läs mer om Fasthet här.

Vikt och längd

Din längd och vikt har stor betydelse när du ska välja säng. En rund och kort person tynger sängen på ett annat sätt än vad en lång och smal person gör. Sängens längd bör anpassas efter kroppens mått, är du över 195 cm lång rekommenderar vi en 210 cm lång säng, är du under det så funkar 200 cm i längd väldigt bra. 
Vanligtvis kan man generellt säga att du sover bra i en medium-säng upp till cirka 80 kg, väger du mer välj en fast. Kom ihåg att fastheten sitter i sängen och inte i bäddmadrassen, sängen ska bära upp din kropp och få din ryggrad att vara så rak som möjligt. Bäddmadrassen är bara till för att få sängen att känna sig gosig. Sängmodeller skiljer sig lite från varandra när det gäller fasthet. Ramsängarna model no.1 och no.2 samt kontinentalsängen no.3 har en lite fastare känsla. No.4 och No.5 en mjukare känsla.

Positiva saker med en ställbar säng?


Om du tillbringar mycket tid i sovrummet med att titta på TV eller läsa är en ställbar säng praktisk för dig. En ställbar säng kan även motverka snarkningar. Om du har problem med ryggen kan en ställbar säng vara skön och avlastningsbar då du kan ställa in liggpositionen precis som du vill ha den. Alla våra ställbara sängar levereras med en smidig trådlös fjärrkontroll med inbyggd ficklampa i.

Positiva saker med en kontinentalsäng?


En kontinentalsäng är uppbyggd av flera pocketsystem och madresser ovanpå varandra, vilket ger din kropp den optimala sovkomforten. Det som skiljer en kontinentalsäng från en ramsäng eller ställbar säng är att kontinentalsängen har ett extra lager pocketsystem i sig. En kontinentalsäng ger känslan av att sova på moln, när du rör dig i sängen så följer resårkärnorna din kropp i varje steg och ger en stötdempande effekt.

Vill du ha mer hjälp att välja rätt säng?

Ni är varmt välkomna att kontakta oss på telefon eller mail så berättar vi mer för att just du ska få den bästa sovkomforten.

Tel: 021-475 16 65 E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Ficka inaktivSängmodeller

Model No.1
Model No.2
Model No.3
Model No.4
Model No.5
Model No.6
Model No.7
Nightvision
Classic Oxford


Integritetspolicy
Cookies

Web: NyWeb
Produkter

Bäddmadrasser
Bäddmadrasskydd
Kuddar
Sängar
Sängben
Sängbord
Sänggavlar
Sänglådor
Täcken
Inbed bricka
 
  InBed Sweden

  Nibbleplan 5
  734 32 Hallstahammar
  021-475 16 65
  072-2517959

 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  Copyright 2021 InBed Sweden