Livskraft


Solkvinna

Rofyllt


nattbild

Om Sömn

God sömn är den viktigaste faktorn för kroppens återhämtning och reparation. Sömnen är ett aktivt tillstånd som skänker oss välbehövlig och livsviktig uppladdning och kraft. Vi behöver mellan sex och nio timmars sömn per dygn beroende på hur effektiv sömnen är. Faktiskt sover vi nästan en tredjedel av våra liv vilket betyder att om man lever i 75 år spenderar ungefär 23,5 år av dessa sovandes. Att lista antal timmar vi sover ger en tydlig bild över hur mycket tid vi faktiskt ägnar åt att sova:

  • 7,5 timmar/dygn
  • 229 timmar/månad
  • 1,3 veckor/månad
  • 15,6 veckor/år

Varför sover vi

Sömnen är otroligt viktig för vårt välbefinnande. När vi sover blir andningen lugnare, hjärtfrekvensen minskar, vår kroppstemperatur sjunker och aktiviteten hos immunsystemet ökar. Hjärnans elektriska aktivitet förändras också och bearbetar och sorterar den information som mottagits under dagen. Vid djup sömn slappnar musklerna av. Kroppens återhämtning och uppbyggnad sker under djupsömnen. Hjärnan arbetar då långsammare och tillverkningen av stresshormon minskar.

Behovet av sömn skiljer sig från person till person. Det är kvaliteten på sömnen som är det viktiga. Detta innebär att du inte blir störd under sömnen, inte vaknar för ofta och att du får tillräckligt med djupsömn. Djupsömnen de första timmarna är viktigast när du sover för att kroppen ska återhämta sig.

Sovguide

Gå inte och lägg dig utan att vara sömnig. Se till att varva ner någon timme innan du lägger dig. Det är viktigt att vara avspänd och lugn, försöka att ta itu med stress och problem före sänggåendet. Undvik koffeinhaltiga drycker. Använd en bra säng. Ha regelbundna tider. Undvik långa tupplurar under dagen. Motionera regelbundet. Se till att få mycket ljus under dagen, speciellt på morgonen.

Vi sover bäst när:

  • Temperaturen är 16-18 grader
  • Luften är ren och frisk
  • Det är så mörkt som möjligt
  • Luftfuktigheten ligger på 45-55%.

Sleep InBed

Om du väljer en säng från InBed Sweden minimerar du risken för störningar under natten. Du sover tyst och skönt. Sängen formar sig efter kroppen när du rör dig så du behöver inte anstränga dig för att hitta en ny, skön sovställning. Tack vare våra pocketsystem märker du knappt när din partner rör sig. Väljer du en InBed-säng har du mycket goda förutsättningar för att få en god nattsömn.

Ficka inaktivSängmodeller

Model No.1
Model No.2
Model No.3
Model No.4
Model No.5
Model No.6
Model No.7
Nightvision
Classic Oxford


Integritetspolicy
Cookies

Web: NyWeb
Produkter

Bäddmadrasser
Bäddmadrasskydd
Kuddar
Sängar
Sängben
Sängbord
Sänggavlar
Sänglådor
Täcken
Inbed bricka
 
  InBed Sweden

  Nibbleplan 5
  734 32 Hallstahammar
  021-475 16 65
  072-2517959

 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  Copyright 2021 InBed Sweden