Hjälp till vilken fasthet du ska välja

Fastheten bestäms av fjädersystemet i sängen. På en kontinentalsäng sitter fjädersystemet i den vändbara madrassen, alltså mittendelen av sängen. På en ramsäng och en ställbar säng sitter fjädersystemet i resårmadrassen inuti ramen. Ju tjockare fjädrar, samt ju hårdare man har skruvat åt fjädrarna, desto fastare blir sängen.

Man brukar säga att fastheten man ska välja bestäms av din vikt. Väger du under 80 kg ska du ha en medium fasthet på din säng. Väger du över 80 kg ska du ha en säng med fast fasthet.

Man ska även tänka på hur du sover i din säng. Ifall du sover på mage bör du välja en fastare säng för att inte få ont i svank och nacke, sover du istället på rygg kan du i vissa fall behöva ha en lite mjukare säng för att sjunka ner med rumpa och skuldror.

Tillslut ska du tänka på vad du har för säng idag. Har du en fast och hård säng och har problem med exempelvis nacke och svank beror detta troligtvis på att du har en för hård säng för din kropp och därför inte får stöd för svank och nacke pga att du inte sjunker ner i sängen, du sover "ovanpå" sängen. Då borde du satsa på en säng med medium-fasthet för att kunna sjunka ner bättre i sängen. Samma sak åt tvärtom; känner du att du i idag sjunker ner för mycket i sängen och på grund av detta får ont i rygg och höfter borde du välja  en något hårdare och fastare säng än vad du har i nuläget.

På våra kontinentalsängar finns det flera olika fastheter. 

Fast innebär att hela sängen har samma fasthet, medium betyder att hela sängen har samma fasthet, fast/medium innebär att vänstra sidan är fast och högra sidan är medium om man tittar på sängen från fotändan. Medium/fast innebär att vänstra sidan är medium och högra sidan är fast om man tittar på sängen från fotändan.

Fast/medium och medium/fast är till för två personer som önskar en säng med två olika fastheter att sova i. Olika fastheter i mellanmadrassen på en kontinentalsäng syns inte alls, det är bara fjädrarna i madrassen som är olika tjocklek på, utvändigt ser sängen snygg och enhetlig ut.

En fast säng kan kännas gosig och mjuk också eftersom bäddmadrassen är det. Men fastheten är den som bär upp dig och din kropp. En för mjuk säng blir mer känslan av hängmatta.

Se nedan hur fastheten sitter i sängarna:

fasthet

 

Ficka inaktivSängmodeller

Model No.1
Model No.2
Model No.3
Model No.4
Model No.5
Model No.6
Model No.7
Nightvision
Classic Oxford


Integritetspolicy
Cookies

Web: NyWeb
Produkter

Bäddmadrasser
Bäddmadrasskydd
Kuddar
Sängar
Sängben
Sängbord
Sänggavlar
Sänglådor
Täcken
Inbed bricka
 
  InBed Sweden

  Nibbleplan 5
  734 32 Hallstahammar
  021-475 16 65
  072-2517959

 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

  Copyright 2021 InBed Sweden